utorak, 11. prosinca 2012.

Kako je Vuco napao Ameriku


Jednom je na Men's Codeu morao doći i on na red. Jedini je čovjek izuzev par diktatora koji nosi titulu generala i admirala (General Vasilije Mitu i Admiral Koljač). Također jedini čovjek koji uspijeva svirati narodnjake i metal bez kombiniranja istih. Što je još bolje, i jedno i drugo pjeva i na hrvatskom i na engleskom. Završio glazbenu akademiju.  Zbog takve svestranosti s pravom ga zovu Leonardom da Vincijem naše generacije.
On je Siniša Vuco, a ovo je kratka priča o njegovom napadu na svjetsko tržište
Potaknut kolosalnim uspjehom albuma Konac Konca, General je osjetio da ima snage napasti i svjetske top-liste. Živo Blato je pretvorio u Quicksand, zatvorio se u studio s basistom, klavijaturistom, bubnjarom i hrvatsko-engleskim rječnikom za predškolsku djecu i snimio 4 stvari raznih žanrova za intelektualno izgladnjelu sjevernoameričku publiku. Linkin Park je te godine prodao 4,5 milijuna Hybrid Theoryja, pa je s pravom računao bar na 15-20 milijuna prodanih primjeraka novog albuma.

Evo popisa pjesama tako da ih možete naći na youtubeu i uvjeriti se u njihovu kvalitetu:
1. Help me, America
2. Endless Number (All the Women)
3. Woman
4. Tales from the Balkans (I Lost my Mother)
5. Love and Drinking
6. Merry Christmas (And Happy New Year)
7. Exploding Sky (Dark only Dark)

Zasigurno najbolja pjesma snimljena u tom razdoblju je “Endless Number All The Women”, obrada
“Ima žena nema broja”.

„Will help you me please
Songs of my life
She’s the one who makes fool out of me
Heard you say „be happy and go party“
Who is she to break you totally“

Album, nažalost, u SAD nije postigao veći uspjeh. Javna je tajna da su masoni i CIA sabotirali njegovu prodaju iz političkih i tko zna kakvih još razloga. Vuco je o tome rekao:
„Napravio sam prije dvije godine (2001) neke snimke na engleskom i htio sam to plasirati u Americi. Bio je to trash metal zvuk s harmonikama i klavijaturama. A onda su srušeni oni neboderi u New Yorku, pa su sve to što sam radio smatrali kao provokaciju. Slikao sam se u sinjskoj narodnoj nošnji, a oni su mislili da sam taliban.“

Dvije godine kasnije bijesni Vuco odradio je svoj posljednji projekt na engleskom jeziku. Formirao je super-grupu XXL u kojoj je bas svirao njegov brat Hrvoje, a bubnjeve neki lik zvan Dean Harder. Svoj bijes prema američkom imperijalizmu izrazio je podržavajući Sadama Huseina i Iračane u obrani protiv kradljivaca nafte. Snimili su samo jednu pjesmu, “Neverworld”, koja ipak nije uspjela zaustaviti Georgea Busha i njegovu Osovinu Zla. Tako se Vuco, nikad proživjevši svoj američki san, vratio Balkanu i nastavio dominirati.



Piše: Vid

2 komentara:

  1. Are you looking for free Twitter Followers?
    Did you know you can get them ON AUTOPILOT & TOTALLY FREE by getting an account on Like 4 Like?

    OdgovoriIzbriši
  2. Caesars Rewards Launches in Michigan with New
    It launched a promotion that allows players to enter and use 화성 출장안마 Caesars 평택 출장안마 Rewards's Rewards rewards 제주 출장샵 tier 김포 출장안마 as part of 익산 출장샵 its loyalty program.

    OdgovoriIzbriši