ponedjeljak, 10. prosinca 2012.

Carstvo Poroka: Tops i Štole


Stock je podvrsta brandya, koji je nastao u Trstu. Popularnost je osigurao nakon Drugog svjetskog rata niskom cijenom i slobodnim tržištem željnim kvalitete. Zavrijedio je naziv ˝Talijansko piće za balkanske mladiće˝. A sada nešto posve drugačije.



Tops je bio nesretni student koji je pio u akademskoj godini gotovo tri mjeseca, a nije uspio bez povraćanja niti jednom. Ruke su mu bile izbrazdane od želučane kiseline, ali nikada nije bilo tragova na njegovoj odjeći. Uz to, prvih četrdeset dana s njim je bio drugi student, Vid, koji je uz nagovor prijatelja odustao. Tako je student Tops ostao sam.

Jedne je večeri, kao i uvijek, Tops išao pit. Ovaj put išao je još dalje od granica ljudske mogućnost, čak je završio u Sidru. Mješao je različite mjere kole i štoka, prepuštajući se noći. Odjednom gravitacija ga je prevarila i počela jako vući prema zemlji. Student je odmah reagirao i utvrdio da je to bilo zbog ogromne količine štoka, ali nije mario, no kad mu je želudac skočio iz trbuha, Tops je ostao bez daha, bilo je to zbog ogromne količine smeđeg pića. Mučio se Tops s njim tri sata i tri minute da bi na kraju ipak pobijedio. Stavio je ruke oko trbuha i držao se, odlučio se za brz povratak prema stanu. Međutim, na putu su nisu pojavili noćni tramvaji. Tops se borio pješke prema kući, pokušao je i trčati, ali nije uspio. Mislio je da će ako legne smanjiti nagon za evakuacijom štoka. Stigao je u stan, ali zbog njegove greške u proračunu, kupaonica je morala platiti cijenu. Od štoka je ostala samo smeđa prozirna tekućina po zidovima.

Iako od štoka nije ostalo gotovo ništa, u kupaonici, studenti su se divili ostatcima smeđeg pića, bili su dugi 5.5 metra. Sljedećeg jutra kad se student Tops probudio, uz njega je stajao mladi Vid koji mu je obećao da će od sad na dalje uvijek pit s njim.

Na katu kuće, gdje je imao sobu, student je opet spavao. Spavao je na svom licu, a Vid je sjedio pazeći na njega. Student je sanjao o orkama.

ZAVRŠNA OCJENA

Okus:  Poboljšava se s vremenom, traži nerafinirano nepce
Boja:  Smeđa        
Cijena:  Prijateljska
Kombinacije:  Štok + kola (što gori brend kole to se više dobiva na društvenom ugledu)
Slavne ličnosti koje su ga pile:  Nakon konzumacije postale su samo ličnosti
Mamurluk:  Poludnevan
Posljedice:  Ozljede križnog ligamenta  
Društveni ugled:  Nikakav (piće s kojim jednostavno ne možete pobijediti ili izgubiti)

Nema komentara:

Objavi komentar