utorak, 27. studenoga 2012.

Muzika za teretanu

Ako vam po tisućiti put Avicii – Levels nije dosadio, onda ovo nije tema za vas. 


Od stoljeća sedmog, naši stari su se nabrundavali na zvuke šargije prije bitke. Svi vjerovatno imaju neke običaje i rituale prije nego što počnu nešto raditi, tako i odlazak u teretanu. Muzika prije i tijekom fizičke aktivnosti podiže razine testosterona i adrenalina. To je znanstvena činjenica, nema pravih dokaza za to, ali to je znanstvena činjenica. Postoje tri faze muzike za teretanu. Pred teretansko nabrijavanje, teretanska muzika i post teretansko odbrijavanje (vrijeme proteina). 

U pred teretansko nabrijavanje spada bilo što vas motivira ili pomaže da odlazak u teretanu napravite u rutinu. Od hip hopa, post jazz fusiona do tibetanskog grlnog pjevanja, izbor je vaš. Preporučam razne motivirajuće govore spojene s inspirirajućom instrumentalnom glazbom.

Teretanska muzika vas tjera da učinite više nego što ste napravili prethodni tjedan. Ako ne možete nositi slušalice kao ja, savjetujem da se sprijateljite s nekim tko radi u teretani. Inače ćete često slušati Rihanna feat. Pitbull remix Skrillex. Osobno, najbolji žanr za ovu fazu je hip hop. Želite li slušati šizofreničnog crnca kako se dere, preporučujem Death Grips. Grupa nema ništa protiv ilegalne distribucije glazbe, pa slobodno skinite njihove albume.

Post teretansko odbrijavanje je vrijeme kada se trebate opustiti. Nema ništa više opuštajuće od slušanja instrumentalne muzike dok pokušavate pojesti pola kile pilećih prsa. Najlakše probavljivi žanrovi su ambijentalna muzika, electronica i IDM. Preporučam Aphex Twin i Briana Enoa kao početne točke.


Bonus: još nekoliko motivacijskih pjesama




Autor: Tops

1 komentar:

  1. jel moguće .....ja mislio da jedini slušam death gripse i aphex twina

    OdgovoriIzbriši