petak, 23. studenoga 2012.

Lokalni izbori: Vespa

Lokat nije izbor! Prvog kandidata naših lokalnih izbora predstavljaju tri vrsna poznavatelja alkohola, birtija i života na rubu.


VID:

Vespina posebnost je ta da se uspijeva nalaziti u najzabitijem mjestu u gradu, a 20 metara od Trga. Uđite u mračni tunel preko puta Maraschina i nakon nekoliko koraka ćete ugledati slabo svjetlo. Idite prema svjetlu.

Idealno mjesto za doći pripit i opalit 5 rakija u 10 minuta. Imaju čudesni izvor najbolje medice u Zagrebu, znači vjerojatno ne koriste Badelovu. Konobarice prijateljski raspoložene i ne glume finoću, znaju častit turom. Velika prednost – džuboks, dakle puštanje muzike po izboru nakon što neka bizarna ekipa koja je došla ranije odvrti svoj Best Of Pips, Chips & Videoclipsa. Od paranormalnih stvari još valja izdvojiti čarobnu Vespu koja je ugrađena u zid i navodno ispunjava želje. Meni još nije niti jednu. Ipak, pazite što želite, moglo bi vam se ostvariti.

Još jedna stvar vrijedna pozornosti je zaštitar, neuobičajeno za kafić od 20 kvadrata.
Zaštitar voli: Lošu glazbu, pristojne ljude
Zaštitar ne voli: Udaranje nogama pod šankom, prolijevanje pića, zagrljaje kad vas dođe upozoriti na nešto, biti prozvan “prijateljem”, urlanje različitih pjesama od onih koje sviraju na džuboksu.

DONX:

Apsolutno se preporučuje doći u Vespu u polupijanom stanju. Slabo, prigušeno svjetlo u kafiću u kombinaciji s alkoholnom izmaglicom i dimom daje jedan poseban, gotovo psihodeličan doživljaj vremena i prostora. Džuboks je velika prednost pod uvjetom da na play listi već nije naručeno 10 pjesama izvođača poput Opće Opasnosti ili spomenutih Pipsa, Chipsa i Videoclipsa. Piva je vrlo jeftina za centar grada i poslužuje se u standardnim bocama od pola litre, a ne u onim 0,33 ili ne daj Bože 0,25 prevarama. Zbog udobnih sjedala moguće je komforno popiti pivu i/ili rakiju prije nego se zaputite u neki od obližnjih klubova i dokrajčite se.

Ono što daje duh Vespi je sjajno uređenje interijera. Uz već spomenutu vespu na zidu, boja zidova i sveprisutna dimna zavjesa stvaraju jednu unikatnu filmsku atmosferu koja podsjeća na filmove Guya Ritchieja ili Quentina Tarantina.

TOPS:

Izgubio meč protiv Stocka u prvoj rundi, ostao u stanu i nije ni stigao do Vespe.

ZAVRŠNI SUD

Pivo: relativno jeftino
Rakija: 10kn
Žene: 'Nako
Atmosfera: Ovisi
Lokacija: Filmska
Glazba: eklektična
Pušenje: Dozvoljeno
WC: solidan
Fajrunt: u 2
Preporuka: Dođite, dokusurite se rakijama, poslušajte 5 pjesama i nastavite nesigurnim korakom prema sljedećoj postaji

OCJENA: 7/10



1 komentar:

  1. Ovo je jedan od najboljih članaka koje sam ikad pročitao, iskreno sam se nasmijao i molim vas, pokažite vjeru u novinara ''Tops'' jer ja mislim da će on jednog dana pobjedit Stock.

    OdgovoriIzbriši